Magyarországon, (amióta tilos az iskoláknak a diákokkal rovarokat gyűjtetni) csak nálam kapható kész rovargyűjtemény, illetve, itt lehet egyedi igények
szerinti gyűjteményeket összeállítani.
Egyedülálló, 1500-2000 db-os készletből tudnak a szaktanárok, egyedi szemléltető eszközt összerakni.
A raktárkészlet állandóan változik, a lista folyamatosan bővül, de fajtánként 5-10 db. szinte mindig a tanárok, és iskolák rendelkezésére áll. Néhány, ritkán előforduló rovarból, vagy olyanokból, amiket nehezen lehet begyűjteni, átmeneti készlethiány előfordul, de a pótlásukról folyamatosan gondoskodok.
Ezek a rovarok mind magyarországiak, és egyikük sem védett.
A készletben megtalálhatóak a poloskák, recésszárnyúak, egyenesszárnyúak, kétszárnyúak, hártyásszárnyúak, szitakötők, bogarak, lepkék képviselői.
Vannak közismert fajok, és olyanok, amelyek csak ritkán kerülnek szem elé.
Az összeállított gyűjtemények, rendenként, vagy vegyesen, egy 40 x 50 x 6 cm-es üvegezett fadobozban kerülnek átadásra, magyar és latin nyelvű feliratozással.
Egy dobozban általában 20-30 db rovar fér el, attól függően, hogy lehet-e őket rendenként jól csoportosítani. A dobozok falra is akaszthatóak.
A gyűjtemény darabjai kártevők fertőzésétől mentesek. Ez az állapot mindaddig fennáll, amíg a dobozt ki nem bontják.

Rovargyűjtemények tanulóknak

Nagyon rövid határidővel vállalok tanulók részére, olyan, (egyszerű kivitelű) gyűjtemények összeállítását is, melyeket be kell adniuk az iskolának.
Ezek 20,- 25,- 30,- darabos, /vagy egyéni igények szerinti/ vegyes készletek, karton dobozban vannak elhelyezve. Igény szerint magyar, és latin névvel ellátott névtáblákkal. A névtábláknak 200 Ft darabja.
Az alábbi raktárkészletből igény szerint egyedi gyűjtemények is összeválogathatóak.
Az Önök által kiválasztott példányok nevét E-mailben elküldhetik, és amennyiben van raktárkészleten, összeállítom az egyedi gyűjteményt.
(Tekintettel arra, hogy a készlet napról-napra változik, és néha előfordulhat átmeneti hiány, kérem, adjanak meg egy pár darabbal többet, hogy az esetleges hiányzókat azokkal tudjam helyettesíteni.)

A nagyzoltan1992@gmail.com címen kérhet naprakész ár- és fajlistát!

  Tanszerellátó  
 

www.tanszerellato.hu © 2010 Hartmann